Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 250 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 140 g de beurre demi-sel froid, coupé en morceaux
- 100 g de sucre en poudre
- 1 oeuf
La décoration
- 200 g de sucre en poudre
- 1 blanc d'oeuf
- 5 gouttes de jus de citron
- colorants alimentaires
- vermicelles de chocolat (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau
- Kalorie
- 1336.6 kJ / 318.9 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 48.5 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.8 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 116.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chocolat chaud sur bâtonnet
1 godz. 20 min
Biscuits d'amour aux fraises
1 godz. 10 min
Délice d'été pêche-abricot
Brak ocen
Tartelette au chocolat praliné
2h 30min
Macarons lapins de Pâques
48h
Jardin de Pâques
2h 25min
Biscuits au chocolat
Brak ocen
Brownies
50 min
Tranche marbrée chocolat-orange
2h 40min
Limonade d'automne/Sangria vierge
35 min
Cupcakes "cerveaux"
1h 40min
Pain Perdu à la confiture de poire, gingembre et mûres
40 min