![Chocolat chaud italien Chocolat chaud italien](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9F5BFFB2-0350-47C7-A49C-83199BADE0CD/Derivates/4E847F4D-9E6F-43EC-AF7C-51BA56997AC4.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g de lait entier ou demi-écrémé
- 60 - 100 g de sucre, au goût
- 50 g de cacao en poudre non sucré
-
20
g d'amidon de blé
lub 20 g de fécule de pomme de terre, (ou 20 g de Maïzena)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 987 kJ / 236 kcal
- Białko
- 7.6 g
- Węglowodany
- 34.2 g
- Tłuszcz
- 8.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spaghettis à la carbonara
30 min
Lait chaud au miel
10min
Crème fouettée
10min
Spitzbuben (métrique)
1h
Citronnade
5 min
Crème fouettée
10min
Chocolat chaud
10min
Tagliatelle fraîches aux cèpes
1h
Gianduja Choco Passion
Keine Bewertungen
Farine de riz
10min
Sauce au chocolat pour tous les jours
20 min
Sucre vanillé
72 godz.