Sauce à la confiture d'oignon caramélisé

Sauce à la confiture d'oignon caramélisé

5.0 2 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 5 min
6 portions

Składniki

Confiture d'oignon caramélisé
  • d'huile d'olive
    2 c. à soupe
  • d'oignon jaune (env. 8), en quartiers
    1200 g
  • de sucre brun
    100 g
  • de vin blanc sec
    200 g
  • de verjus (jus aigre)
    80 g
  • de sauce soja sucrée
    4 c. à café
  • de poivre noir moulu
    1 c. à café
  • de graines de moutarde
    1 c. à café
  • de sel
    1 c. à café
Jus
  • gousses d'ail
    2
  • de thym frais les feuilles uniquement
    4 brins
  • d'eau
    350 g
  • de pâte de bouillon de poulet (voir conseils)
    2 - 3 c. à café
  • de farine de blé
    1 c. à soupe
  • de vin rouge
    50 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 222 kcal / 931 kJ
Białko 4.8 g
Tłuszcz 6.7 g
Węglowodany 29 g
Błonnik 5.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...