Tagliatelle di zucca con salsiccia, Gorgonzola e noci

Tagliatelle di zucca con salsiccia, Gorgonzola e noci

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 porzioni

Składniki

  • 700 g di zucca Butternut senza le estremità, in quarti a forma circolare
  • 30 g di gherigli di noci
  • 250 g di finocchio a pezzi
  • 1 spicchio di aglio
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 300 g di salsiccia a pezzi
  • 150 g di acqua
  • 1 dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l) sbriciolato
  • ½ cucchiaino di sale + q.b.
  • ¼ cucchiaino di pepe nero macinato
  • 150 g di Gorgonzola
  • foglia di prezzemolo fresca tritato, per guarnire

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 1334.8 mg
Białko 24.9 g
Kalorie 2370 kJ / 566.5 kcal
Tłuszcz 43 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 15.5 g
Węglowodany 23.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...