Urządzenia i Akcesoria
Hot cross bun loaf
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
12 slices
Składniki
Buns
-
orange zest only, no white pith½
-
baker's flour plus extra to dust500 g
-
water60 g
-
milk160 g
-
dried instant yeast10 g
-
salt½ tsp
-
butter80 g
-
caster sugar50 g
-
light brown sugar25 g
-
eggs2
-
ground cinnamon2 tsp
-
ground nutmeg1 ½ tsp
-
ground cloves½ tsp
-
sultanas100 g
-
currants70 g
Piping
-
plain flour80 g
-
salt1 pinch
-
olive oil1 ½ tsp
-
water60 g
Syrup
-
freshly squeezed orange juice60 g
-
honey2 tbsp
-
butter to serve
-
jam to serve
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 slice
Sód
134.5 mg
Białko
8.2 g
Kalorie
1399.1 kJ /
334.4 kcal
Tłuszcz
8.2 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
4.2 g
Węglowodany
58.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Viennese whirl mince pies
1 godz. 40 min
Magnolia Kitchen orange and cardamom shortbread
2 godz.
Hot cross buns
1 godz. 40 min
Sweet shortcrust pastry
1 godz. 50 min
Shortcrust pastry
5 min
Brioche hot cross buns
2 godz. 30 min
Boston Bun
2 godz. 45 min
Edna's lemon curd tea cakes
30 min
Citrus marmalade
2 godz. 20 min
Spiced fruit loaf
2 godz. 30 min
Easy everyday white bread
5 godz. 35 min
Buttermilk scones
35 min