Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Buns
- ½ orange, zest only, no white pith
- 500 g baker's flour, plus extra to dust
- 60 g water
- 160 g milk
- 10 g dried instant yeast
- ½ tsp salt
- 80 g butter
- 50 g caster sugar
- 25 g light brown sugar
- 2 eggs
- 2 tsp ground cinnamon
- 1 ½ tsp ground nutmeg
- ½ tsp ground cloves
- 100 g sultanas
- 70 g currants
Piping
- 80 g plain flour
- 1 pinch salt
- 1 ½ tsp olive oil
- 60 g water
Syrup
- 60 g freshly squeezed orange juice
- 2 tbsp honey
- butter, to serve
- jam, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1399.1 kJ / 334.4 kcal
- Białko
- 8.2 g
- Węglowodany
- 58.3 g
- Tłuszcz
- 8.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.2 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 134.5 mg
Alternatywne przepisy
Chloe's caramel fudge
24h 30min
Ginger fluff
50 min
Cheese and bacon scones
35 min
Magnolia Kitchen orange and cardamom shortbread
2h
Edna's lemon curd tea cakes
30 min
Boston Bun
2u. 45min
Thirty second whole orange cake
1h 15 min
Ginger slice
1sa 35 dk
Thermomumma white sandwich bread loaf
3u. 30min
Spiced fruit loaf
2h 30 min
Better banana cake
45 min
Vegemite® and cheese scrolls
1sa 35 dk