Caramel feijoa upside down cake
TM6 TM5

Caramel feijoa upside down cake

4.8 (36 ocen)

Składniki

Topping

  • olive oil spray, for greasing
  • 100 g unsalted butter, cut into pieces
  • 150 g brown sugar
  • 1 tsp natural vanilla extract
  • 3 - 6 feijoas, trimmed, peeled and cut into slices (1 cm - see Tips)

Cake

  • 70 g unsalted butter, softened
  • 100 g caster sugar
  • 200 g plain flour
  • 1 tsp ground ginger
  • 1 tsp ground cinnamon
  • 150 g milk
  • 50 g natural yoghurt
  • 1 tsp bicarbonate of soda

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1681.1 kJ / 400.3 kcal
Białko
4.3 g
Węglowodany
54.7 g
Tłuszcz
18.6 g
Tłuszcz nasycony
12 g
Błonnik
3 g
Sód
174.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy