Caramel feijoa upside down cake

Caramel feijoa upside down cake

4.7 42 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
8 portions

Składniki

Topping
  • olive oil spray for greasing
  • unsalted butter cut into pieces
    100 g
  • brown sugar
    150 g
  • natural vanilla extract
    1 tsp
  • feijoas trimmed, peeled and cut into slices (1 cm - see Tips)
    3 - 6
Cake
  • unsalted butter softened
    70 g
  • caster sugar
    100 g
  • plain flour
    200 g
  • ground ginger
    1 tsp
  • ground cinnamon
    1 tsp
  • milk
    150 g
  • natural yoghurt
    50 g
  • bicarbonate of soda
    1 tsp

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 174.8 mg
Białko 4.3 g
Kalorie 1681.1 kJ / 400.3 kcal
Tłuszcz 18.6 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 12 g
Węglowodany 54.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...