Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Topping
- olive oil spray, for greasing
- 100 g unsalted butter, cut into pieces
- 150 g brown sugar
- 1 tsp natural vanilla extract
- 3 - 6 feijoas, trimmed, peeled and cut into slices (1 cm - see Tips)
Cake
- 70 g unsalted butter, softened
- 100 g caster sugar
- 200 g plain flour
- 1 tsp ground ginger
- 1 tsp ground cinnamon
- 150 g milk
- 50 g natural yoghurt
- 1 tsp bicarbonate of soda
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1681.1 kJ / 400.3 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 54.7 g
- Tłuszcz
- 18.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 174.8 mg
Alternatywne przepisy
Lolly cake
4 godz. 5 min
Kumara fritters with sour cream and chilli sauce
25min
Feijoa crumble slice
1 Std. 5 Min
Apple, feijoa and ginger sponge pudding
1 Std. 20 Min
Feijoa jelly
27h 40 min
Cheese and bacon scones
35min
Feijoa chutney
1 Std. 15 Min
Fruit scones
30min
Cinnamon chocolate self-saucing pudding
1 Std. 5 Min
Ginger slice
1 Std. 35 Min
Mini cheese scones with savoury butter
30min
Afghan biscuits
25min