Pasta patate e provola

Pasta patate e provola

4.1 67 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
2 porzioni

Składniki

  • 35 g di scamorza a pezzi (2 cm)
    35 g di provola, a pezzi (2 cm)
  • 10 g di cipolla a pezzi
  • 10 g di gambo di sedano a pezzi (2-3 cm)
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 35 g di pancetta a cubetti
  • 265 g di acqua
  • 170 g di patate pelate e a pezzi (circa 2 cm)
  • ½ cucchiaino di sale
  • 120 g di pasta secca corta e mista (tempi di cottura uguali)
  • 1 pizzico di pepe nero in polvere
  • 10 g di Parmigiano Reggiano grattugiato

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 17.6 g
Kalorie 1577 kJ / 377 kcal
Tłuszcz 11 g
Błonnik 2.9 g
Węglowodany 55.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...