Pierogi z mięsem

Pierogi z mięsem

4.8 95 rating
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz.
8 porcji

Składniki

Farsz
  • 150 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 30 g oleju rzepakowego
  • 520 - 550 g mięsa wołowego ugotowanego (patrz wskazówka), bez kości, pokrojonego na kawałki
  • 60 - 80 g marchewki ugotowanej (patrz wskazówka), pokrojonej na kawałki
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ łyżeczki majeranku, suszonego
Ciasto
  • 350 g wody plus dodatkowa ilość do gotowania pierogów
  • 1 jajko
  • 25 g oleju rzepakowego
  • 750 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • 2 szczypty soli plus dodatkowa ilość do gotowania pierogów

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 397.5 mg
Białko 24.8 g
Kalorie 2120.9 kJ / 506.9 kcal
Tłuszcz 11.5 g
Błonnik 3.2 g
Tłuszcz nasycony 2.2 g
Węglowodany 74.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...