![Brazo helado de chocolate Brazo helado de chocolate](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8318daec4e1b1692c2fe1e213034917b/Derivates/f1b686e65e9bba98df40d95a86e44ede317bb45b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mousse de chocolate
- 200 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
- 500 g de nata (35% de grasa) muy fría
- 90 g de leche
- 50 g de azúcar
- 20 g de cacao puro en polvo
- 3 yemas de huevo
- ½ cucharadita de vainilla líquida
Crujiente de chocolate y arroz
- 50 g de chocolate con leche en trozos
- 50 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
- 25 g de mantequilla
- 100 g de arroz inflado al chocolate
Cobertura de cacao
- 4 hojas de gelatina
- 60 g de nata (35% de grasa)
- 70 g de agua
- 90 g de azúcar
- 30 g de cacao puro en polvo
Decoración
- 100 g de chocolate blanco
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1984 kJ / 474 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 40.4 g
- Tłuszcz
- 33.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 20.1 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 41.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarta esponjosa de limón
3h
Tarta de la abuela
4 godz. 30 min
Tarta panal
6 godz.
Bangkok-hotdog
30 Min
Vinagre de grosella y manzana
4h 20 min.
Sorbete de limón con cava
5 Min
Muffins ingleses rellenos de crema
1h 20min
Polos de cheesecake
8 godz. 30 min
Miniconchas de almendra
40 Min
Tartaletas de chocolate y frutos secos
1h 10min
Mini focaccias con aceitunas
2 Std.
Wellington de pavo con salsa de champiñones
1hod. 40min