Brazo helado de chocolate

Brazo helado de chocolate

4.1 12 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 7 godz.
12 raciones

Składniki

Mousse de chocolate
  • 200 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
  • 500 g de nata (35% de grasa) muy fría
  • 90 g de leche
  • 50 g de azúcar
  • 20 g de cacao puro en polvo
  • 3 yemas de huevo
  • ½ cucharadita de vainilla líquida
Crujiente de chocolate y arroz
  • 50 g de chocolate con leche en trozos
  • 50 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
  • 25 g de mantequilla
  • 100 g de arroz inflado al chocolate
Cobertura de cacao
  • 4 hojas de gelatina
  • 60 g de nata (35% de grasa)
  • 70 g de agua
  • 90 g de azúcar
  • 30 g de cacao puro en polvo
Decoración
  • 100 g de chocolate blanco

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 41.1 mg
Białko 6.1 g
Kalorie 1984 kJ / 474 kcal
Tłuszcz 33.5 g
Błonnik 4.1 g
Tłuszcz nasycony 20.1 g
Węglowodany 40.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...