Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Poolish (lievitino)
- 150 g di acqua
- 1 pezzetto di lievito di birra fresco, della grandezza di un pisello (1 g)
- 150 g di farina per pane
Impasto principale
- 140 g di acqua, fredda + q.b. per la lavorazione
- 275 g di farina per pane + q.b. per la lavorazione
- olio vegetale per ungere
- 10 g di lievito di birra fresco
- 40 g di burro, non salato, freddo, a pezzi
- 30 g di zucchero greggio (o di canna)
- 2 cucchiaini di sale (10-12 g)
- farina per pane per la lavorazione
- Wartości odżywcze
- na 1 bicchiere
- Kalorie
- 7880 kJ / 1882 kcal
- Białko
- 47 g
- Węglowodany
- 326 g
- Tłuszcz
- 38 g
- Błonnik
- 15.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pane ticinese
1 godz. 50 min
panini al latte
2hod. 5min
Pane paesano
3h
Pane di frumento e farro
12 godz.
Drink 100% pompelmo
Brak ocen
Pane al latte
2 godz. 20 min
Pane tipo ciabatta
1h 45min
Pane all'aglio e alle erbe aromatiche
3h 30min
Pan Brioche
8 Std.
Pane al latte
2 godz. 20 min
Mini calzoni
1 Std. 20 Min
Panini Pita
2 godz.