Pizza de calabacín con espinacas

Pizza de calabacín con espinacas

4.5 4 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 raciones

Składniki

  • 240 g de agua
  • 1 cucharadita de azúcar
  • 20 g de levadura prensada fresca
  • 400 g de harina panificable sin gluten Schär®
  • 30 g de aceite de oliva (y algo más para engrasar)
  • 1 ½ cucharadita de sal
  • ½ cucharadita bicarbonato de sodio
  • 30 g de mantequilla
  • 130 g de espinacas baby frescas
  • 300 g de calabacín en dados de 2 cm
  • 300 g de tomates cherry en mitades
  • 20 g zumo de limón
  • 2 pellizcos de pimienta molida
  • 150 g de crème fraîche
  • 100 - 150 g de salmón ahumado en lonchas finas

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 927.7 mg
Białko 7.1 g
Kalorie 1373 kJ / 328 kcal
Tłuszcz 11.6 g
Błonnik 3.4 g
Tłuszcz nasycony 4.8 g
Węglowodany 45.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...