Urządzenia i Akcesoria
Ketchup
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
15 porcji
Składniki
-
600 g pomidorów bez gniazd nasiennych i skórki, pokrojonych w ćwiartki
-
120 g cebuli przekrojonej na pół
-
20 g cukru
-
½ łyżeczki octu
-
½ łyżeczki musztardy
-
¾ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
1 szczypta cynamonu, mielonego
-
1 liść laurowy, suszony
-
1 ziarno ziela angielskiego (opcjonalnie)
-
1 goździk
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
120.6 mg
Białko
0.5 g
Kalorie
67.9 kJ /
16.2 kcal
Tłuszcz
0.1 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
3.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ketchup
1 godz. 20 min
Sos paprykowy (w słoikach na zimę)
2 godz.
Przecier pomidorowy (passata) z chili i czosnkiem
1 godz.
Sok pomidorowy
20 min
Dżem truskawkowy
1 godz. 5 min
Ketchup curry
30 min
Marynowane papryki
55 min
Wytrawna konfitura z pomidorów
55 min
Pikle z ogórków z koperkiem
15 min
Ketchup z cukinii
1 godz.
Przecier pomidorowy z ziołami i czosnkiem (passata)
1 godz. 10 min
Klasyczny włoski przecier pomidorowy (passata)
55 min