Potatoes with Bacon and Hash

Potatoes with Bacon and Hash

4.8 8 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
4 portions

Składniki

  • bacon, cured, smoked, sliced cut into pieces (2.5 cm/1 in.)
    225 g
  • water
    600 g
  • potatoes cut into pieces (5 cm/2 in.)
    570 g
  • garlic cloves halved
    3
  • extra virgin olive oil
    15 g
  • onions cut in wedges
    200 g
  • jalapeño pepper destemmed and deseeded
    ½
  • salt
    ½ tsp
  • black pepper, freshly ground
    ¼ tsp
  • eggs, large
    4
  • green onions chopped, to garnish

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 779.6 mg
Białko 19.3 g
Kalorie 2084.9 kJ / 498.3 kcal
Tłuszcz 32.7 g
Błonnik 4.1 g
Tłuszcz nasycony 10.2 g
Węglowodany 31.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...