
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sous-Vide Sausage
- 2 oz yellow onions halved
- 2 oz carrots cut into pieces
- 2 oz celery cut into pieces
- 14 oz uncooked pork sausages casings removed, cut in pieces
- 1 tsp balsamic vinegar
- 1 - 2 pinches salt
- 3 fresh sage leaves
- 2 sprigs fresh rosemary
- water to fully submerge bags (not higher than the max. fill mark)
-
1
oz lemon juice (approx. ½ lemon) (see Tip)
lub 1 tsp ascorbic acid (vitamin C powder)
Assembly and Serving
- 2 oz white wine
- 2 tbsp extra virgin olive oil
- 1 can tomatoes (approx. 14 oz)
- 2 tsp sugar
- 1 tsp dried oregano
- 1 tsp salt
- 2 - 3 pinches ground black pepper
- fresh basil leaves to garnish (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 432.8 kcal / 1810.6 kJ
- Białko
- 16.8 g
- Tłuszcz
- 35.5 g
- Węglowodany
- 11.5 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.3 g
- Sód
- 878 mg