Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de garbanzos secos
- 1 pellizco de sal
- 1000 g de agua caliente
Cocción
- 1400 g de agua (más 400 g de agua muy caliente)
- 120 g de cebolla cortada en trozos
- 70 g de zanahoria cortada en trozos
- 100 g de puerro cortado en rodajas
- 1 - 2 dientes de ajo sin pelar
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 1 cucharadita de sal
- 5 granos de pimienta negra
-
1
hoja de laurel seca
lub 1 ramita de hierbas frescas variadas (perejil, hierbabuena, menta, tomillo, romero, etc.)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1204 kJ / 288 kcal
- Białko
- 10.9 g
- Węglowodany
- 37.3 g
- Tłuszcz
- 11.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Błonnik
- 7.2 g
- Sód
- 455.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Garbanzos cocidos (Cocción lenta)
14h 40min
Cocción de garbanzos
12 Std. 55 Min
Cocción de alubias
9h 20min
Acelgas con patatas
45min
Judía blanca de ayuno
9h 15min
Arroz integral precocido
2 godz. 30 min
Cocción de arroz integral
35min
Caldo de verduras
35min
Patatas al vapor
30min
Tofu
7 Std. 45 Min
Bol de arroz rojo, verduras y naranja con vinagreta
50min
Judías blancas cocidas (Cocción lenta)
14h 40min