
Urządzenia i Akcesoria
酸菜白肉鍋
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
6 人份
Składniki
-
水2600 克
-
豬大骨300 克
-
豬五花肉 ,整塊,切段(約 10公分)350 克
-
蔥 ,切段,約兩根130 克
-
薑 ,切片5 克
-
蒜頭 (約3顆)5 克
-
花椒粒1 茶匙
-
八角1 粒
-
酸白菜 ,切絲200 - 300 克
-
新鮮蛤蜊,已吐沙,洗淨200 - 300 克
-
玉米 ,切段,約4公分2 根
-
板豆腐 ,切塊300 克
-
冬粉 ,泡水至軟,瀝乾切半2 把
-
新鮮香菇6 - 8 朵
-
蟹肉棒 ,適量,或其他喜好的火鍋料
-
魚丸 ,適量,或其他喜好的火鍋料
-
山茼蒿 ,適量,或其他喜好的蔬菜
Wartości odżywcze na 1 人份
Kalorie
296.9 kcal /
1240.9 kJ
Białko
22.6 g
Tłuszcz
15.2 g
Węglowodany
19.2 g
Błonnik
4.8 g
Tłuszcz nasycony
61.7 g
Sód
567.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

火鍋TIY
10 Przepisów
Tajwan
Tajwan

煎煮好料理
10 Przepisów
Tajwan
Tajwan