Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
甜辣醬
- 2 大匙 紅辣椒醬
- 1 大匙 番茄醬
- 30 克 糖
- 100 克 水
-
½
茶匙 馬鈴薯粉
lub ½ 茶匙 玉米粉
筒仔米糕
-
450
克 圓糯米
lub 450 克 短梗米 (如:壽司米) - 50 克 醬油
- 30 克 糖
- 1 小撮 白胡椒粉
- 200 克 豬肉,去筋 ,切長條 (5公分x1公分x0.5公分)
- 30 克 油
- 12 - 15 朵 乾香菇 (約20克),浸泡至軟、切條
- 50 克 蝦米 (opcjonalnie)
- 600 克 水
- 5 根 香菜 ,略切、裝飾用
- 10 克 無鹽烤花生 ,略切、裝飾用
- Wartości odżywcze
- na 1 杯
- Kalorie
- 1163 kJ / 278 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 0 g