Urządzenia i Akcesoria
Ketchup
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
30 porcji
Składniki
-
1200 g pomidorów bez gniazd nasiennych i skórki, pokrojonych w ćwiartki
-
240 g cebuli przekrojonej na pół
-
35 g cukru
-
1 łyżeczka octu
-
½ - 1 łyżeczka musztardy
-
1 ¼ łyżeczki soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
1 - 2 szczypty cynamonu, mielonego
-
2 liście laurowe, suszone
-
2 ziarna ziela angielskiego (opcjonalnie)
-
1 - 2 goździki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
100.7 mg
Białko
0.5 g
Kalorie
65 kJ /
15.5 kcal
Tłuszcz
0.1 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
3.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ketchup
1 godz. 20 min
Sos paprykowy (w słoikach na zimę)
2 godz.
Przecier pomidorowy (passata) z chili i czosnkiem
1 godz.
Sok pomidorowy
20 min
Dżem truskawkowy
1 godz. 5 min
Ketchup curry
30 min
Marynowane papryki
55 min
Wytrawna konfitura z pomidorów
55 min
Pikle z ogórków z koperkiem
15 min
Ketchup z cukinii
1 godz.
Przecier pomidorowy z ziołami i czosnkiem (passata)
1 godz. 10 min
Klasyczny włoski przecier pomidorowy (passata)
55 min