Sałatka z makaronu z pstrągiem i warzywami

Sałatka z makaronu z pstrągiem i warzywami

5.0 1 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

  • 1000 g wody
  • 200 g białego wina
  • 100 g soku pomarańczowego świeżo wyciśniętego
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • 270 g filetów z pstrąga, świeżych, bez skóry i ości
    270 g filetów z łososia, świeżych, bez skóry
  • 130 g zielonego groszku, mrożonego (patrz wariant)
  • 160 g makaronu, suchego, krótkiego (np. mezze penne rigate), o czasie gotowania 10-12 min
  • 20 g oliwy z oliwek plus dodatkowo ½ łyżki
  • 1 ząbek czosnku
  • 20 g kaparów, solonych opłukanych
  • 50 g czarnych oliwek, bez pestek
  • 230 g pomidorki cherry przekrojonych na pół lub pokrojonych w ćwiartki
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego (opcjonalnie)
  • ½ łyżki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (opcjonalnie)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 1135.7 mg
Białko 21.4 g
Kalorie 1710.3 kJ / 408.8 kcal
Tłuszcz 13.1 g
Błonnik 4.3 g
Tłuszcz nasycony 2.3 g
Węglowodany 42.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...