Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z makaronu z pstrągiem i warzywami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
1000 g wody
-
200 g białego wina
-
100 g soku pomarańczowego świeżo wyciśniętego
-
1 ½ łyżeczki soli
-
270 g filetów z łososia, świeżych, bez skóry270 g filetów z pstrąga, świeżych, bez skóry i ości
-
130 g zielonego groszku, mrożonego (patrz wariant)
-
160 g makaronu, suchego, krótkiego (np. mezze penne rigate), o czasie gotowania 10-12 min
-
20 g oliwy z oliwek plus dodatkowo ½ łyżki
-
1 ząbek czosnku
-
20 g kaparów, solonych opłukanych
-
50 g czarnych oliwek, bez pestek
-
230 g pomidorki cherry przekrojonych na pół lub pokrojonych w ćwiartki
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego (opcjonalnie)
-
½ łyżki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1135.7 mg
Białko
21.4 g
Kalorie
1710.3 kJ /
408.8 kcal
Tłuszcz
13.1 g
Błonnik
4.3 g
Tłuszcz nasycony
2.3 g
Węglowodany
42.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Mąka ze zmielonych ziaren zbóż
5 min
Ciasto cytrynowe
2 godz.
Flan karmelowy
3 godz.
Nadziewane warzywa
1 godz. 20 min
Sałatka ryżowa z jajkami i tuńczykiem
1 godz.
Zabajone
15 min
Sałatka sycylijska z krewetkami
40 min
Tarta jabłkowa
1 godz.
Nektar owocowy
10 min
Serek na słodko
5 min
Surówka z mieszanych warzyw
10 min
Makaron w sosie pomidorowym
30 min