Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g d'eau
- 10 g de levure boulangère fraîche, et un peu pour le plan de travail
- 300 g de farine multicéréales
- 35 g d'huile d'olive extra vierge
- 1 c. à café de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 162.8 kJ / 38.9 kcal
- Białko
- 1.2 g
- Węglowodany
- 6.3 g
- Tłuszcz
- 1.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 66.9 mg
Alternatywne przepisy
Pain de mie vapeur sans croûte
3h 10min
Pain de mie moelleux
4h 15min
Pain maison au maïs
2h 30min
Briochettes coco à la vapeur
2 Std. 10 Min
Pain au lait (Simplicité)
2h 20min
Pain au levain
17h
Amandes sucrées à la cannelle
25min
Pain au miel et aux flocons d'avoine
3 Std. 20 Min
Gressins italiens
1 Std. 55 Min
Petits pains au lait et sucre perlé
3h 25min
Fougasse lardons et romarin
3h 15min
Gressins au romarin
1h 40min