Urządzenia i Akcesoria
Buraczki na ciepło
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji
Składniki
-
600 g wody
-
700 - 750 g czerwonych buraków pokrojonych na kawałki
-
25 g masła
-
15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
15 - 20 g cukru
-
½ łyżeczki soli
-
75 g kwaśnej śmietany
-
10 - 15 g mąki pszennej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
298.5 mg
Białko
2.5 g
Kalorie
524.6 kJ /
125.4 kcal
Tłuszcz
6.1 g
Błonnik
3.5 g
Tłuszcz nasycony
3.6 g
Węglowodany
16.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kotlety schabowe w żytniej panierce, ziemniaki i duszona młoda kapusta
1 godz. 45 min
Salsa balsamiczna z burakiem
1 godz. 20 min
Sałatka jarzynowa na Varomie
50 min
Barszcz czerwony zabielany
45 min
Surówka z kiszonej kapusty
15 min
Surówka z marchewki z chrzanem
5 min
Surówka z marchewki z jabłkiem
5 min
Kapusta gotowana
30 min
Marchewka na ciepło
35 min
Marchewka z groszkiem na ciepło
20 min
Buraczki na ciepło na szybko
30 min
Surówka z kapusty pekińskiej
5 min