Buraczki na ciepło

5.0 97 rating
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji

Składniki

  • 600 g wody
  • 700 - 750 g czerwonych buraków pokrojonych na kawałki
  • 25 g masła
  • 15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 15 - 20 g cukru
  • ½ łyżeczki soli
  • 75 g kwaśnej śmietany
  • 10 - 15 g mąki pszennej

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 298.5 mg
Białko 2.5 g
Kalorie 524.6 kJ / 125.4 kcal
Tłuszcz 6.1 g
Błonnik 3.5 g
Tłuszcz nasycony 3.6 g
Węglowodany 16.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...