Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta Choux
- 150 g di acqua
- 80 g di burro a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 2 cucchiaini di zucchero (10 g)
- 120 g di farina
- 3 uova (da 60 g circa)
Salsa al cioccolato e preparazione dei profiteroles
- 250 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
- 40 g di burro a pezzi
- 200 g di latte
- gelato alla vaniglia
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1075 kJ / 257 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 1.8 g
Alternatywne przepisy
Crema pasticcera
15 min
Rotolo al cioccolato e nocciole
1 godz.
Profiteroles al limone
1h 45min
Pan di Spagna
1 godz. 50 min
Glassa di zucchero
5min
Picnic: insalata di patate, dip alla rucola e pomodori, pane di farro, ciambella al limone
Keine Bewertungen
Profiteroles
2 godz. 15 min
Glassa di zucchero
10 min
Rotolo al cioccolato e arancia
Keine Bewertungen
Cheesecake con mirtilli e glassa al limone
3 Std. 10 Min
Rotolo al quark e fragole
1 godz. 30 min
Bignè con crema pasticcera
3h