Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
L'impasto per il rotolo
- 4 uova intere
- 2 tuorli d'uovo
- 110 g di zucchero
- 120 g di burro
- 100 g di farina
- 1 cucchiaino di lievito in polvere (½ bustina)
La mousse al cioccolato
- 150 g di panna con il 35% di grassi, molto fredda
- 180 g di cioccolato fondente, 70% di cacao, a pezzi
- 3 uova intere
- 40 g di zucchero
- 20 g di succo d'arancia
- scorza d'arancia, di 1/2 arancia, tritata
La crema al burro
- 2 uova intere
- 70 g di zucchero
- 15 g di acqua di fiori d'arancio
- 175 g di burro, freddo
- 5 g di cacao amaro in polvere
- 5 g di zucchero a velo
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2387 kJ / 574 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 42 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta allo yogurt
1 godz. 40 min
Tiramisù
5 godz. 20 min
Pan di Spagna
1h 50min
Torta alla panna
45 min
Rotolo al quark e fragole
1h 30min
Pasticcini farciti alla crema di cioccolato
1h 15min
Tortini mediterranei alle verdure
Brak ocen
Calzone
2h 50min
Canestrelli
Brak ocen
Cornetti al cioccolato
3 godz. 35 min
Rigatoni al pesto di zucca e funghi porcini
40 phút
Pancake americani
40 phút