Panzerotti alla romana

Panzerotti alla romana

4.8 8 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
20 pezzi

Składniki

Impasto
  • 320 g di farina
  • 40 g di burro morbido e a pezzi
  • 150 g di acqua
  • 1 cucchiaino di sale
Ripieno
  • 50 g di prosciutto cotto a pezzi
  • 100 g di mozzarella ben sgocciolata ed a pezzi (2 cm)
    100 g di scamorza, (o caciotta) a pezzi (2 cm)
  • 1 uovo tuorlo e albume separati
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
Terminare la preparazione
  • farina per il piano di lavoro
  • olio per frittura

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 7 g
Kalorie 1515 kJ / 362 kcal
Tłuszcz 27 g
Błonnik 1 g
Węglowodany 25 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...