Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z warzyw
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
3 porcje
Składniki
-
150 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
½ pomidora przekrojonego na pół
-
40 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
200 g warzyw, mieszanych (np. marchewki, rzepy, pora), pokrojonych na kawałki
-
1 gałązka natki pietruszki, świeżej
-
¼ łyżeczki soli do smaku
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego do smaku
-
300 g wody
-
10 g oliwy z oliwek10 g masła
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
345.8 mg
Białko
3.2 g
Kalorie
444.8 kJ /
106.3 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
3.7 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Węglowodany
17.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa marchewkowa z imbirem
50 min
Zupa krem z ciecierzycy
30 min
Kremowa zupa marchewkowa z kurczakiem
30 min
Zupa krem z porów
30 min
Zupa krem z pomidorów
30 min
Zupa krem z groszku
40 min
Zupa krem z cukinii
25 min
Prosta i uniwersalna zupa krem
45 min
Zupa krem z marchewki z tymiankiem
35 min
Zupa krem z ziemniaków
40 min
Zupa krem z brokułów z cheddarem
35 min
Zupa z białych warzyw
45 min