Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z warzyw
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
9 porcji
Składniki
-
450 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
1 ½ pomidora przekrojonego na pół
-
120 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
600 g warzyw, mieszanych (np. marchewki, rzepy, pora), pokrojonych na kawałki
-
3 gałązki natki pietruszki, świeżej
-
¾ - 1 łyżeczka soli do smaku
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego do smaku
-
900 g wody
-
30 g oliwy z oliwek30 g masła
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
378 mg
Białko
3.2 g
Kalorie
440.8 kJ /
105.4 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
3.6 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Węglowodany
17.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa marchewkowa z imbirem
50 min
Zupa krem ziemniaczano-szpinakowa, wytrawny flan jajeczny
45 min
Zupa krem z pieczarek
20 min
Zupa krem z groszku
40 min
Zupa krem z marchewki z tymiankiem
35 min
Zupa krem z ziemniaków
40 min
Zupa krem z resztek warzyw
50 min
Zupa krem z porów
30 min
Zupa krem z pomidorów
30 min
Zupa krem z brokułów z cheddarem
35 min
Zupa krem z cukinii
25 min
Prosta i uniwersalna zupa krem
45 min