Urządzenia i Akcesoria
Semmelknödel
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 50 min
4 Portionen
Składniki
-
Brötchen (200 g), altbacken, in dünnen Scheiben (1 cm)4 - 5
-
Petersilie abgezupft3 Stängel
-
Zwiebel halbiert60 g
-
Butter und etwas mehr zum Einfetten20 g
-
Milch150 g
-
Eier2
-
Salz¾ TL
-
Pfeffer2 Prisen
-
Muskat2 Prisen
-
Wasser330 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
8 g
Kalorie
928 kJ /
221 kcal
Tłuszcz
8 g
Błonnik
1.9 g
Węglowodany
27 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Serviettenknödel
1 godz. 10 min
Kräuter-Speck-Knödel in Pilzsauce
1 godz.
Grießnockerl
30 min
Breznknödel mit Feldsalat und Speck
1 godz. 15 min
Spätzle
30 min
Herzhafte Krautkrapfen mit Speck
1 godz. 20 min
Nockerl / Spätzle
20 min
Speckknödel mit Champignonsauce
1 godz. 30 min
Kas-Press-Knödel
45 min
Grießklößchen (Suppeneinlage)
25 min
Kässpatzen
1 godz. 15 min
Kaspressknödel mit Blattsalat
1 godz. 40 min