Urządzenia i Akcesoria
Semmelknödel
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 50 min
2 Portionen
Składniki
-
Brötchen (100 g), altbacken, in dünnen Scheiben (1 cm)2 - 3
-
Petersilie abgezupft2 Stängel
-
Zwiebel30 g
-
Butter und etwas mehr zum Einfetten20 g
-
Milch75 g
-
Ei1
-
Salz¼ TL
-
Pfeffer1 Prise
-
Muskat1 Prise
-
Wasser500 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
8 g
Kalorie
928 kJ /
221 kcal
Tłuszcz
8 g
Błonnik
1.9 g
Węglowodany
27 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Grießnockerl
30 min
Spätzle
30 min
Leberknödelsuppe
45 min
Herzhafte Krautkrapfen mit Speck
1 godz. 20 min
Breznknödel mit Feldsalat und Speck
1 godz. 15 min
Kas-Press-Knödel
45 min
Kässpatzen
1 godz. 15 min
Rindergulasch mit Brezenknödel
2 godz.
Kaspressknödel mit Blattsalat
1 godz. 40 min
Speckknödel mit Champignonsauce
1 godz. 30 min
Nockerl / Spätzle
20 min
Serviettenknödel
1 godz. 10 min