Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 220 g di acqua
- 1 cucchiaino di zucchero
-
20
g di lievito fresco
lub 2 cucchiaini di lievito secco (10 g circa) -
400
g di farina manitoba + q.b.
lub 400 g di farina per pizza + q.b. - 30 g di olio di semi (girasole o arachidi) + q.b.
- 1 cucchiaino di sale
Farcitura
- 100 g di passata di pomodoro
- 2 - 4 foglie di basilico fresco, pulite ed asciugate
- 2 - 3 pizzichi di sale
- 1 pizzico di pepe macinato fresco
- 20 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 10 pomodori ciliegino, tagliati a metà
- 90 g di rucola, le foglie pulite ed asciugate
- 200 g di burrata
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3489 kJ / 834 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 99 g
- Tłuszcz
- 38 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema Thermomix® per le feste
25min
Asparagi con salsa olandese allo yogurt
30min
Kipferl alla vaniglia
1hod. 30min
Cake al limone sofficissimo
1hod. 30min
Omini di pasta (Grittibänze)
2j 10 menit
Corona dei Re Magi
2h 15min
Panpepato lucernese
55min
Biscotti al vin brûlé
2u. 40min
Cannelloni
1h 20min
Crostata al rabarbaro
55min
Mousse veloce al caffè
5min
Focaccia con pomodori
40min