Pizza frescolina

Pizza frescolina

5.0 2 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
2 porzioni

Składniki

Impasto
  • 220 g di acqua
  • 1 cucchiaino di zucchero
  • 20 g di lievito fresco
    2 cucchiaini di lievito secco, (10 g circa)
  • 400 g di farina manitoba + q.b.
    400 g di farina per pizza, + q.b.
  • 30 g di olio di semi (girasole o arachidi) + q.b.
  • 1 cucchiaino di sale
Farcitura
  • 100 g di passata di pomodoro
  • 2 - 4 foglie di basilico fresco pulite ed asciugate
  • 2 - 3 pizzichi di sale
  • 1 pizzico di pepe macinato fresco
  • 20 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 10 pomodori ciliegino tagliati a metà
  • 90 g di rucola le foglie pulite ed asciugate
  • 200 g di burrata

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 31 g
Kalorie 3489 kJ / 834 kcal
Tłuszcz 38 g
Błonnik 4 g
Węglowodany 99 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...