Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 - 400 g di riso jasmine
- 300 - 580 g di acqua
- 10 - 20 grammo di olio extravergine di oliva
- ½ - 1 cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 964 kJ / 230 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 284 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Agnello in salsa di anacardi a Cottura Lenta con riso venere
7h 30min
Farina di riso
10 Min
Cottura del bulgur a grana media
35min
Pere insaporite (200 g)
15min
Cottura del farro integrale
8óra 40p
Riso in bianco
25min
Cottura del miglio
45 min
Cottura del riso
25min
Cottura del riso integrale a chicco lungo
55min
Cottura del riso a chicco lungo
35min
Cottura del farro perlato
35min
Cottura del riso basmati
35min