Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 - 400 g di riso jasmine
- 300 - 580 g di acqua
- 10 - 20 grammo di olio extravergine di oliva
- ½ - 1 cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 964 kJ / 230 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 284 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salmone sottovuoto in salsa teriyaky
1h 20 min
Cottura del farro perlato
35min
Cottura del riso integrale a chicco lungo
55 min
Cottura del riso a chicco lungo
35min
Cottura del riso basmati
35min
Riso in bianco
25 min
Riso basmati con pollo e verdure (Modalità Cuoci riso)
50min
Riso alla cantonese (per 1 persona)
30 min
Brisket di manzo sottovuoto
12h 25min
Latte alle mandorle e matcha
10 min
Cottura del riso
25 min
Cottura del bulgur a grana media
35min