Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto schiacciata
- 150 g di farina tipo 00
- 80 g di farina di segale integrale
- 30 g di burro morbido
- 120 g di acqua
- ¼ di cucchiaino di sale
Terminare la preparazione
- 50 g di scalogno a pezzi
- 200 g di panna acida (30% di grassi)
- 30 g di panna (min. 30% di grassi)
- ¼ di cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe macinato
- 200 g di polpa di anguria a dadini (2 cm)
- 50 g di rucola
- 100 g di prosciutto Serrano a fette sottili
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2726 kJ / 652 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 72 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 8.4 g
Alternatywne przepisy
Michetta (TM6)
6 Std. 30 Min
Tortillas
1h
Tortine in vasetto
1h
Moretta fanese
35 min
Piccole fougasse
5h
Filone saporito
5h 20min
Crackers al pomodoro e Parmigiano reggiano
3h
Bon bon al cioccolato
2h
Pane injera
8h 30min
Cappellacci di zucca
1 godz. 30 min
Crackers multicereali
3h
Double cheeseburger
3h 10min