![La fougasse d'Aigues-Mortes La fougasse d'Aigues-Mortes](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/b1a9fab8306fa480537bdcf788ee8449/Derivates/9481d07b85cb012c959cd3a1229a5089b503fcd8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 œufs
- 250 g de sucre en poudre, et 3 c. à soupe
- 200 g de crème
- 20 g de jus de citron fraîchement pressé
- 170 g d'eau de fleur d'oranger
- 350 g de farine de blé
- 2 sachets de levure chimique
- 150 g de beurre, coupé en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1663 kJ / 395 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 67.9 g
- Tłuszcz
- 9.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.4 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 470.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Navettes à la fleur d'oranger
1 Std. 35 Min
Fiadone Corse
50 Min
Brioche des rois
6h 35min
Oreillettes
3 Std. 40 Min
Mantecados (Biscuits sablés andalous)
2h
Mouna brioche de Pâques
8h 55min
Pompes à l'huile
3h
Mouna à l'orange, citron et fleur d'oranger
5 Std. 35 Min
Les longués de Montpellier
1 Std.
Navettes
2h
Beignets de courgettes comme des acras
1 Std. 45 Min
Canistrelli
1 Std.