La fougasse d'Aigues-Mortes

La fougasse d'Aigues-Mortes

3.6 53 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
8 parts

Składniki

  • 3 œufs
  • 250 g de sucre en poudre et 3 c. à soupe
  • 200 g de crème
  • 20 g de jus de citron fraîchement pressé
  • 170 g d'eau de fleur d'oranger
  • 350 g de farine de blé
  • 2 sachets de levure chimique
  • 150 g de beurre coupé en morceaux

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 395 kcal / 1663 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 9.5 g
Węglowodany 67.9 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 5.4 g
Sód 470.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...