La fougasse d'Aigues-Mortes

La fougasse d'Aigues-Mortes

3.6 52 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
8 parts

Składniki

  • œufs
    3
  • de sucre en poudre et 3 c. à soupe
    250 g
  • de crème
    200 g
  • de jus de citron fraîchement pressé
    20 g
  • d'eau de fleur d'oranger
    170 g
  • de farine de blé
    350 g
  • de levure chimique
    2 sachets
  • de beurre coupé en morceaux
    150 g

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 395 kcal / 1663 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 9.5 g
Węglowodany 67.9 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 5.4 g
Sód 470.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...