Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g vinegar
- 1 tbsp soy sauce
- 20 g tomato purée (concentrated)
- 15 g sugar
- 40 g olive oil
- ½ tsp ground cumin
- ½ tsp ground cinnamon
- ½ tsp ground ginger
- ½ tsp ground black pepper
- 2 tsp salt
- 4 chicken breast fillets, skinless (approx. 700 g)
- 2 sprigs fresh rosemary
- 700 g carrots, unpeeled, cut in pieces (4 cm)
- 1000 g water
- 50 g onions, halved
- 1 tsp dried chilli flakes
- 1 garlic clove
- 300 g couscous
- 20 g mint leaves, finely cut
- 200 g plain yoghurt, 3.5% fat
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2943 kJ / 703.4 kcal
- Białko
- 53 g
- Węglowodany
- 84.5 g
- Tłuszcz
- 15.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.4 g
- Błonnik
- 9.9 g
- Sód
- 1635.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Georgian Chicken with Bulgur Wheat
1 godz. 15 min
Chicken and warm potato salad
55 Min
Lemon Rosemary Chicken and Rice
55 Min
Moroccan Lamb with Preserved Lemon Couscous
4 Std.
Turkish eggs (Cilbir) on Greek yoghurt, served with toast and green salad
30min
Sous-Vide Turkey Breast (Metric)
3h
Seared Steak Rocket Salad
35min
Shrimp stuffed bell peppers
1 godz. 25 min
Köttbullar (Swedish Meatballs)
50 min.
Sous-Vide Turkey Breast
3h
Tex-Mex Bowl
50 min.
Maple Teriyaki Salmon with Rice and Broccoli
30min