Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 225 g dried figs, stems removed
- 225 g dried apricots, soft
- 225 g sugar
- 300 g water
- 20 g lemon juice
- Wartości odżywcze
- na 40 g
- Kalorie
- 362.7 kJ / 86.7 kcal
- Białko
- 0.7 g
- Węglowodany
- 22.3 g
- Tłuszcz
- 0.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 2 mg
Alternatywne przepisy
Oranges in caramel syrup with ginger wafers
4h 30min
Courgette & Ginger Marmalade
40min
Rhubarb and Orange Blossom Jam
45min
Plum and Apple Jam
40min
Raspberry Jam
40min
Rhubarb, Clove and Ginger Jam
45min
Blackberry Port Granita
6h 30min
Gooseberry Curd
1 Std.
Beetroot and Mint Jelly
1 Std.
Apricot Jam
40min
Pear, Rhubarb and Red Fruit Crumble Tart
1 Std. 30 Min
Fig and Apricot Jam
40min