Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 10 g di lievito di birra fresco, sbriciolato
- 1 cucchiaino di zucchero
- 250 g di acqua
- 500 g di farina di semola di grano duro
- 50 g di strutto
- 1 cucchiaino di sale
Condimento
- 50 g di pancetta a striscioline o cubetti
- 150 g di polpa di pomodoro
- 1 pizzico di zucchero
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di peperoncino in polvere (opcjonalnie)
Terminare la preparazione
- 250 g di scamorza, a fette
- 50 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- 1 pizzico di origano secco
- olio extravergine di oliva q.b.
- Wartości odżywcze
- na 12 pezzi
- Kalorie
- 13355 kJ / 3192 kcal
- Białko
- 143.8 g
- Węglowodany
- 328.9 g
- Tłuszcz
- 153.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 45.6 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 5489.1 mg
Alternatywne przepisy
Focaccia di patate in padella
1h
Mafalde siciliane
2h 15min
Crostata salata multicolore
1h
Cappon magro
4h 30min
Baguette francese (TM6)
5h
Falsomagro alla siciliana
3h 30min
Muffolette
3h
Crostata ripiena alle mele
2h
Biscotti di vetro segnaposto
2h
Panada sarda di salsiccia e patate
45 min
Arancini di riso da "Gli arancini di Montalbano"
3h
Pane siciliano
2h 45min