Spagnolette siciliane

Spagnolette siciliane

4.8 4 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
20 pezzi

Składniki

Ripieno alla ricotta
  • 230 g zucchero
  • 500 g di ricotta di pecora ben scolata dal siero
  • 1 - 2 pizzichi di cannella in polvere + q.b.
  • 150 g di gocce di cioccolato fondente
  • 1000 g di acqua
Impasto di pasta Savoiarda
  • 300 g zucchero
  • 4 uova
  • 1 pizzico di bicarbonato di sodio
  • 500 g di farina tipo 00 + q.b.

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 pezzo

Sód 29.9 mg
Białko 5.9 g
Kalorie 984.9 kJ / 235.4 kcal
Tłuszcz 4.6 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 2.5 g
Węglowodany 45.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...