Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ripieno alla ricotta
- 230 g di zucchero
- 500 g di ricotta di pecora, ben scolata dal siero
- 1 - 2 pizzichi di cannella in polvere + q.b.
- 150 g di gocce di cioccolato fondente
- 1000 g di acqua
Impasto di pasta Savoiarda
- 300 g di zucchero
- 4 uova
- 1 pizzico di bicarbonato di sodio
- 500 g di farina tipo 00 + q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 984.9 kJ / 235.4 kcal
- Białko
- 5.9 g
- Węglowodany
- 45.5 g
- Tłuszcz
- 4.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 29.9 mg
Alternatywne przepisy
Coppa cookies
3h 30min
Alberelli di sfoglia
1h 30min
Terrina alla barbabietola e formaggio di capra
Brak ocen
Cipollata (focaccia con cipolle)
3h 30min
Rose di pane ai sapori mediterranei (senza glutine)
1 godz. 45 min
Bombette di Carnevale ripiene
1h
Brioches con il tuppo
3h
Crostata con crema e amaretti al caffè
2h
Crostata albicocca e cioccolato fondente
6 godz.
Alberello di bignè con crema diplomatica
2h
Pettole pugliesi
3h
Torta estasi
45 min