Crostata salata con fichi
TM5 TM31 TM6

Crostata salata con fichi

4.3 (17 ocen)

Składniki

Pasta brisée

  • 200 g di farina tipo 0
  • 80 g di burro freddo, a pezzi + q.b.
  • 60 g di acqua fredda
  • 1 pizzico di sale

Ripieno

  • 30 g di pecorino Romano a pezzi (2-3 cm)
  • 250 g di formaggio di capra fresco
  • 1 uovo
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato

Terminare la preparazione

  • 30 g di speck a fette
  • 100 g di fichi con la buccia e rondelle (5 mm circa) (vedere consigli)

Wartości odżywcze
na 1 fetta
Kalorie
1293.4 kJ / 304.6 kcal
Białko
12.1 g
Węglowodany
20.4 g
Tłuszcz
19.6 g
Tłuszcz nasycony
12.3 g
Błonnik
0.4 g
Sód
52.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy