Crostata salata con fichi

Crostata salata con fichi

4.3 29 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 fette

Składniki

Pasta brisée
  • 200 g farina tipo 0
  • 80 g di burro freddo, a pezzi + q.b.
  • 60 g di acqua fredda
  • 1 pizzico di sale
Ripieno
  • 30 g di pecorino Romano a pezzi (2-3 cm)
  • 250 g di formaggio di capra fresco
  • 1 uovo
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
Terminare la preparazione
  • 30 g di speck a fette
  • 100 g di fichi con la buccia e rondelle (5 mm circa) (vedere consigli)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 fetta

Sód 52.5 mg
Białko 12.1 g
Kalorie 1293.4 kJ / 304.6 kcal
Tłuszcz 19.6 g
Błonnik 0.4 g
Tłuszcz nasycony 12.3 g
Węglowodany 20.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...