Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta brisée
- 200 g di farina tipo 0
- 80 g di burro freddo, a pezzi + q.b.
- 60 g di acqua fredda
- 1 pizzico di sale
Ripieno
- 30 g di pecorino Romano a pezzi (2-3 cm)
- 250 g di formaggio di capra fresco
- 1 uovo
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
Terminare la preparazione
- 30 g di speck a fette
- 100 g di fichi con la buccia e rondelle (5 mm circa) (vedere consigli)
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1293.4 kJ / 304.6 kcal
- Białko
- 12.1 g
- Węglowodany
- 20.4 g
- Tłuszcz
- 19.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.3 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 52.5 mg
Alternatywne przepisy
Spaghetti alla chitarra al nero su carpaccio di gamberi e crumble di taralli
1h
Anolini
14 Std.
Baccalà alla mediterranea
1h 30min
Uova alla scozzese (Scotch eggs)
1h
Mini plumcake Brie e lamponi
1h
Alberelli di sfoglia
1h 30min
Insalata di gamberi, sedano e melone
20 min
Aperitivo ai mirtilli con tartine di gamberi
5h
Ravioli alla barbabietola con gamberi e pistacchi
1h 30min
Calamarata, spigola e Pachino
30 min
Sorbetto veloce di frutta fresca (TM6)
10min
Biscotti di vetro segnaposto
2h