Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pane bianco per tramezzini
- 150 g di acqua
- 100 g di latte
- 15 g di zucchero
- 5 g di lievito di birra fresco
- 500 g di farina tipo 0
- 50 g di burro morbido, a pezzi + q.b.
- 1 cucchiaino di sale
Burro aromatizzato
- 5 fili di erba cipollina fresca
- 1 cucchiaino di succo di limone
- ½ cucchiaino di sale
- 2 - 3 pizzichi di pepe nero macinato
- 130 g di burro morbido, a pezzi
Terminare la preparazione
- 180 g di cetriolo a fettine sottili
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 2252.2 kJ / 538.3 kcal
- Białko
- 10.7 g
- Węglowodany
- 68.2 g
- Tłuszcz
- 26.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.2 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 507.7 mg
Alternatywne przepisy
Panini semidolci
1 godz. 30 min
Panini ai semi al Varoma
2h 30min
Riccioli mantovani
1 godz. 20 min
Grissini al burro e formaggio
30 min
Madeleine salate al Parmigiano Reggiano
1h
Pizzette
3h 40min
Toasts al basilico con formaggio alle erbe e olio al limone
2h
Panini alla birra e formaggio Cheddar
3h 15min
Focaccia alle patate (per 1 persona)
1 godz. 30 min
Treccine allo yogurt
6 Std. 30 Min
Grissini al sesamo
2h 30min
Pane arabo
3h 30min