Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 225 g de beurre, en morceaux
- 140 g de sucre glace
- 1 oeuf (63-73 g)
- 1 c. à café d'extrait naturel de vanille
- 1 c. à café d'extrait naturel d'amande
- 315 g de farine blanche, et un peu plus pour travailler la pâte
- ½ c. à café de sel
- 2 - 3 gouttes de colorant alimentaire rouge, à ajuster selon la couleur désirée
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau
- Kalorie
- 611 kJ / 146 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.2 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 46 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Biscuits Brownie
1 godz. 35 min
Glaçage
5 Min
Chocolat chaud sur bâtonnet
1 Std. 20 Min
Meringues fantômes
12h 25min
Churros
1 Std. 15 Min
Bretzels
1 Std. 15 Min
Rochers coco chocolat
20 Min
Brownies
1 Std.
Muffins au lard
50 Min
Gâteau aux carottes argovien
2 Std.
Muffins au chocolat
45 Min
Petits pains burger (buns)
1 Std. 45 Min