Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Confiture d'ananas
- 1 ananas frais (environ 700 g), pelé, coupé en morceaux, y compris le cœur (voir Conseil)
- 130 g de sucre
- ½ c. à thé de cannelle en poudre (opcjonalnie)
- 30 g de jus de citron
Sablés
- 140 g de beurre non salé, à température ambiante
- 60 g de lait concentré sucré
- 2 jaunes d'œufs, de gros calibre, séparés (1+1 œuf battu)
- 255 g de farine tout usage
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau
- Kalorie
- 828.8 kJ / 198.1 kcal
- Białko
- 2.6 g
- Węglowodany
- 29.7 g
- Tłuszcz
- 8.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.9 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 7.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème fouettée
10min
Saumon, sauce hollandaise au citron avec asperges et riz (Métrique)
45min
Crêpe soufflée Dutch Baby
20 Min
Petits pains mantou et potage de courge musquée (TM6 Metric)
55min
Biscuits aux pépites de chocolat sans gluten
40 min
Soupe aux pois
2 godz. 10 min
Pain artisanal (Betty) Métrique
4sa 35 dk
Biscuits chocolatés au beurre
1h
Pâte à tarte traditionnelle
15 min
Pâte à pizza (TM5/6 Metric)
1h
Pâté chinois
1 Std. 30 Min
Risotto au parmesan (TM6 Métrique)
30 min