Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
- 170 g plain flour, plus extra for dusting
- 30 g cocoa powder
- 100 g unsalted butter, diced (1 cm) then frozen for 30 minutes
- 50 g icing sugar
- 1 large egg
Salted Caramel
- 80 g light brown sugar
- 60 g unsalted butter, diced
- 70 g double cream
- ¾ tsp fine sea salt
Chocolate Layer
- 150 g dark chocolate, small pieces or callets
- 240 g double cream
- 15 g unsalted butter
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 2028 kJ / 485 kcal
- Białko
- 4.9 g
- Węglowodany
- 33.2 g
- Tłuszcz
- 36.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fruit Tart with Camomile Custard
2 godz.
Chocolate Hazelnut Torte with Fresh Berries
45 min
Profiteroles
2h 15 min
Fresh Fruit Tarts
7 Std. 5 Min
Strawberry and Pistachio Semifreddo - Semifreddo alla fragola e pistacchio
18h
Choux Pastry
2 godz.
Crème Pâtissière
15min
Meringue Ghosts
12h 25min
Ben's Chocolate Cookies
40 Min
Chocolate and Cream Cheese Tart
4h 30 min
Lemon Tart
4h 30 min
Chocolate Macarons
25h 30min