Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Brandteig
- 140 g Wasser
- 140 g Milch
- 120 g Butter, in Stücken
- 1 TL Zucker
- ¼ TL Salz
- 150 g Mehl
- 4 Eier
Guss
- 150 g Aprikosenkonfitüre
- 15 g Zitronensaft
Füllung
- 400 g Mascarpone
- 100 g Honig, flüssig
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 500 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1485 kJ / 355 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 0.3 g
Alternatywne przepisy
Zitronen-Baiser-Torte
2 Std. 10 Min
Pavlova-Küsse
1h 40min
Brandteig
2h
Kloster-Cremetorte
12 godz.
Eclairs mit Blaubeerfüllung
2h 30min
Éclairs
4 Std.
Windbeutel mit Mocca-Sahne-Füllung
2h
Nuss-Karamell-Creme-Torte
12 godz.
Crème Pâtissière
15min
Eclairs mit Karamellcreme
4 Std.
Cremeschnitten
4 Std.
Puddingbrezel
2h 30min