Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ganache
- 160 g Sahne
- 170 g Schokolade, nach Wunsch, in Stücken (siehe Tipp)
- 50 g Butter, in Stücken
Macarons und Fertigstellung
- 250 g Zucker
- 140 g Mandeln, blanchiert
- 35 g Speisestärke
- 1 TL Lebensmittelfarbe, nach Wunsch
- 100 g Eiweiß (ca. 3 Eier)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 387 kJ / 93 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Schokoladen-Macarons
26 Std.
Mirrorglaze-Cake-Pops
4 godz. 40 min
Rosa Macarons mit Erdbeer-Ganache
2 godz. 55 min
Erdbeer-Macarons
26 Std.
Regenbogentorte
10óra
Regenbogen-Biskuitrolle mit Pfirsich-Quark-Füllung
6 Std. 30 Min
Glückskekse
2h 30min
Vanille-Buttercreme-Torte
7ωρ.
Kokos-Passionsfrucht-Torte
48h
Macarons mit weißer Himbeer-Ganache
2h 30min
Schokoladen-Frischkäse-Torte
3h
Buttercreme
5min