Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Blätterteig
- 300 g Erdbeeren, halbiert
- 150 g Gelierzucker 2:1
- 450 g Blätterteig, TK
- Mehl zum Bearbeiten
- 1 Ei (Kl. M)
Brandteig
- 75 g Wasser
- 1 Prise Salz
- 20 g Butter, weich
- 50 g Mehl
- 1 Ei (Kl. M)
Füllung und Verzierung
- 50 g weiße Kuvertüre, in Stücken
- 7 Blätter Gelatine, weiß
- 300 g Wasser, kalt, zum Einweichen
- 300 g Sahne
- 650 g Griechischer Joghurt (10% Fett)
- 100 g Puderzucker
- 1 Vanilleschote, nur das Mark
- 1 - 2 TL Zitronensaft
- 150 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1904 kJ / 453 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 29 g
Alternatywne przepisy
Butterplätzchen aus der Gebäckpresse
1h
Früchtekuchen-Torte
7 Std.
Biskuit
1h 50 min
Johannisbeerkranz
6h
Aprikosen-Bienenstich
5h
Mokka-Mousse-Torte
8h
Kloster-Cremetorte
12h
Haselnuss-Eiweiß-Gebäck
1h 40min
Schachbrett-Torte
5h 10min
Quarkbällchen mit Nuss-Nougat-Kern
1h 30min
Eierlikör-Candy Cake
3h
Fruchtige Erdbeer-Schmand-Torte
5h 30min