Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Orangenböden
- 200 g Zucker
- 225 g Butter, weich, in Stücken
- 2 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 EL geriebene Orangenschale
- 4 Eier
- 225 g Mehl
- 1 Prise Salz
- 2 TL Backpulver
Baiser
- 100 g Zucker
- 3 Eiweiß
- 1 TL Lebensmittelfarbe, orange
Mangosauce
- 30 g Zucker
- 100 g Mango, reif, in Stücken
- 30 g Orangensaft, frisch gepresst
Orangencreme
- 200 g Zucker
- 100 g Frischkäse
- 100 g Butter, weich, in Stücken
- 1 EL geriebene Orangenschale
- 1 Kiwi, in Scheiben
- 1 Pflaume, in Scheiben
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2172 kJ / 519 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Erdbeer-Pfirsich-Torte
5 Std.
Kloster-Cremetorte
12 Std.
Herbsttorte mit Orangencreme (glutenfrei)
4 godz. 10 min
Holunder-Joghurtcreme-Torte
7h 15min
Allrounder-Torte
1 Std. 30 Min
Kuchen im Ei
1 Std. 10 Min
Orangen-Schokoladen-Torte
3 Std. 40 Min
Erdbeer-Pfirsich-Torte
5 Std.
Geburtstagstorte
6h 30min
Mandel-Vanille-Torte
2 Std.
Zitronen-Buttermilch-Torte
5 Std.
Buttercreme
5min