Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Zitronenböden
- 80 g Sonnenblumenöl und etwas mehr zum Einfetten
- 250 g Zucker
- 1 Zitrone, unbehandelt, Schale dünn abgeschält, Saft ausgepresst
- 4 Eier
- 240 g Mehl
- 2 TL Backpulver
- 1 Prise Salz
- 130 g Griechischer Joghurt (10% Fett)
Lemon Curd
- 110 g Zucker
- 1 - 2 Zitronen, unbehandelt, Schale dünn abgeschält, Saft ausgepresst
- 80 g Butter, weich, in Stücken
- 3 Eigelb
- 1 Ei
Baiser
- 3 Eiweiß
- 140 g Zucker
- 1 Prise Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1753 kJ / 419 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 0.7 g
Alternatywne przepisy
Kloster-Cremetorte
12 Std.
Mokka-Mousse-Torte
8 godz.
Lübecker Nusstorte
4 Std. 15 Min
Fruchtige Zitronentarte mit Baisertupfen
4h 40min
Orangen-Schokoladen-Torte
3 Std. 40 Min
Mandeltårta - schwedische Mandeltorte
8h 15min
Brownie-Sahne-Torte mit gesalzener Karamellsauce
2 Std. 40 Min
Zitronen-Buttermilch-Torte
5h
Blaubeer-Mascarpone-Torte
3h 10min
Zitronen-Baiser-Tarte
2h 30min
New York Cheesecake mit Kirschtopping
7 godz.
American Cheesecake mit Heidelbeersauce
9 Std. 30 Min