Zitronen-Baiser-Torte

Zitronen-Baiser-Torte

4.3 175 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
12 Stücke

Składniki

Zitronenböden
  • Sonnenblumenöl und etwas mehr zum Einfetten
    80 g
  • Zucker
    250 g
  • Zitrone unbehandelt, Schale dünn abgeschält, Saft ausgepresst
    1
  • Eier
    4
  • Mehl
    240 g
  • Backpulver
    2 TL
  • Salz
    1 Prise
  • Griechischer Joghurt (10% Fett)
    130 g
Lemon Curd
  • Zucker
    110 g
  • Zitronen unbehandelt, Schale dünn abgeschält, Saft ausgepresst
    1 - 2
  • Butter weich, in Stücken
    80 g
  • Eigelb
    3
  • Ei
    1
Baiser
  • Eiweiß
    3
  • Zucker
    140 g
  • Salz
    1 Prise

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 419 kcal / 1753 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 57 g
Błonnik 0.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...