Urządzenia i Akcesoria
Schokoladen-Meringue-Türmchen mit Himbeeren
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
2 Portionen
Składniki
Schokoboden
-
Butter und etwas mehr zum Einfetten60 g
-
Haselnüsse10 g
-
Zucker70 g
-
Mehl70 g
-
Backpulver½ TL
-
Eier2
-
Vanillezucker, selbst gemacht10 g
-
Kakaopulver1 EL
Meringue und Fertigstellung
-
Eiweiß1
-
Zucker60 g
-
Wasser1 TL
-
Himbeeren geviertelt, und etwas mehr zum Garnieren30 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
12 g
Kalorie
2777 kJ /
663 kcal
Tłuszcz
29 g
Błonnik
3.5 g
Węglowodany
86 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Vanille-Buttercreme-Torte
7 godz.
Etagentorte
7 godz.
Millefeuille
5 godz.
Schlagsahne
10 min
Blätterteig, schnell
2 godz.
Buttercreme
5 min
Mirrorglaze-Cake-Pops
4 godz. 40 min
Macarons mit weißer Himbeer-Ganache
2 godz. 30 min
Allrounder-Torte
1 godz. 30 min
Tropische Orangentorte
2 godz. 40 min
Triple Chocolate Cake
2 godz. 30 min
Brezerl
9 godz. 10 min