Urządzenia i Akcesoria
Schokoladen-Meringue-Türmchen mit Himbeeren
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
2 Portionen
Składniki
Schokoboden
-
Butter und etwas mehr zum Einfetten60 g
-
Haselnüsse10 g
-
Zucker70 g
-
Mehl70 g
-
Backpulver½ TL
-
Eier2
-
Vanillezucker, selbst gemacht10 g
-
Kakaopulver1 EL
Meringue und Fertigstellung
-
Eiweiß1
-
Zucker60 g
-
Wasser1 TL
-
Himbeeren geviertelt, und etwas mehr zum Garnieren30 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
12 g
Kalorie
2777 kJ /
663 kcal
Tłuszcz
29 g
Błonnik
3.5 g
Węglowodany
86 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Schokoladen-Torte
3 godz. 20 min
Weiße Schokoladen-Pistazien-Torte
9 godz.
Buttercreme
5 min
Haselnuss-Schokoladen-Torte
13 godz.
Blini
1 godz. 30 min
Schokoladenkuchen mit Schlagsahne
1 godz. 10 min
Schokoladentorte
2 godz. 15 min
Triple Chocolate Cake
2 godz. 30 min
Pancakes (glutenfrei)
40 min
Biskuit
1 godz. 30 min
Herbsttorte mit Orangencreme (glutenfrei)
4 godz. 10 min
Donuts deluxe
2 godz. 30 min