Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biskuit
- 2 Streifen Zitronenschale, unbehandelt (1 x 4 cm), dünn abgeschält
- 160 g Zucker
- 4 Eier
- 160 g Mehl
- ½ Pck. Backpulver
Kokoscreme und Fertigstellung
- 400 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 200 g weiße Schokolade, in Stücken
- 400 g Kokosmilch
- 160 g Kokosraspeln
- 500 g Mascarpone
- 1 Pck. gebrauchsfertige Gelatine (z. B. Gelatine fix von Dr. Oetker oder Sofort Gelatine von RUF) (insg. 30 g)
- 60 g Mandeln, gehobelt
- 40 g Kokoslikör (z.B. Batida de Coco)
- 120 g Aprikosenkonfitüre, ohne Fruchtstücke, glatt gerührt
- 12 Kokos-Mandel-Pralinen (z.B. Raffaello)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 3142 kJ / 751 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 55 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vanille-Nuss-Hochzeitstorte mit Schokodripping
48 Std.
Tiramisu-Cupcakes
3 Std.
Haselnuss-Schokoladen-Torte
13 Std.
Schokoladen-Torte
3h 20min
Holunder-Joghurtcreme-Torte
7h 15min
Latte-Macchiato-Torte
5h 30min
Triple-Kokos-Brownies
4h
Etagentorte
7h
Kokos-Sahnetorte mit Mangospiegel
5h 20 min.
Schokoladen-Himbeer-Torte
5h 30min
Allrounder-Torte
1h 30min
Nuss-Schoko-Torte
9 godz. 30 min