Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g de mantequilla en trozos pequeños
- 50 g de agua
- 1 sobre de levadura de panadería deshidratada
- 500 g de harina de repostería (y algo más para espolvorear)
- 1 pellizco de sal
- 15 - 20 g de agua de azahar
- 200 g de azúcar glas
- 4 huevos
- 100 g de nata (35% de grasa)
- 300 - 500 g de aceite para freír
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 798 kJ / 190 kcal
- Białko
- 1.7 g
- Węglowodany
- 14.9 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.1 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 7.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Barbacoa de res con salsa borracha (Nuevo León)
5h
Ravioles de cítricos y menta con jitomates cherry confitados.
1h 40min
Langostinos con salsa de fruta de la pasión
30 min
Noodles de tapioca
40 min
Horchata mexicana
15 Min
Pastelitos de dátiles (Maamouls) - Israel
1 godz. 30 min
Pan de jamón
2h
Portokalópita (Pastel de naranja griego) - Grecia
3sa 20 dk
Pastel de yogur al ras el hanout - Marruecos
1h
Cheesecake trufado
6h
Tronco de pan relleno
2h 15min
Tarta de piña al revés
40 min