Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de azúcar
- 6 - 8 tiras de piel de naranja (sin nada de parte blanca)
- 200 g de nata
- 350 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
- 2 cucharadas de licor de naranja (tipo Cointreau®) (opcjonalnie)
- 20 g de mantequilla
- fruta fresca variada pelada y cortada
- galletas, bizcochos, etc.
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1849 kJ / 442 kcal
- Białko
- 5.4 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 28.1 g
- Błonnik
- 6.7 g
Alternatywne przepisy
Fondue suiza de queso
15min
Fondue de chocolate
25 min
Chupito de frutos rojos
15min
Bachour: Fondue tropical de maracuyá, chocolate y brioche
3h
Espárragos, arroz al parmesano y sabayón de limón
1h
Mero con salsa de queso feta y limón
40min
Sorbete de apio y vodka
5 min
Torta Rogel
2h 20min
Solomillo de ternera en papillote con salsa de vermut
50min
Fondue de chocolate
10 min
Chuletón a la brasa con salsa de oporto y pimientos con provoleta
1h 10min
Fondue savoyarde
15min