Fondue de chocolate a la naranja

Fondue de chocolate a la naranja

4.8 13 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
8 raciones

Składniki

  • 50 g de azúcar
  • 6 - 8 tiras de piel de naranja (sin nada de parte blanca)
  • 200 g de nata
  • 350 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
  • 2 cucharadas de licor de naranja (tipo Cointreau®) (opcjonalnie)
  • 20 g de mantequilla
  • fruta fresca variada pelada y cortada
  • galletas bizcochos, etc.

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Białko 5.4 g
Kalorie 1849 kJ / 442 kcal
Tłuszcz 28.1 g
Błonnik 6.7 g
Węglowodany 42 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...